3 gode råd til at spare penge som studerende

De fleste studerende har kun en SU at leve på. Det kan godt blive hårdt økonomisk med de høje huslejepriser i større studiebyer. Det er derfor vigtigt, at du som studerende overvejer, hvordan du kan spare penge. På den måde kan du mindske en hel del økonomisk stress og have større overskud til dine studier. Det kan nemlig være en stor mental belastning at have økonomiske problemer.

Hvis du har brug for et mindre lån i en måned eller to, for at få din økonomi tilbage på sporet, kan du finde en kæmpe sammenligning af lån her. Det hjælper dig til at finde den bedste løsning for dig.

Har du brug for tips til hvordan du ellers kan spare penge som studerende, skal du blot læse videre.

1.      Læg et budget

Selvom det virker åbenlyst, er der faktisk mange unge studerende, som ikke lægger et budget. Det er enormt vigtigt, hvis du vil have et overblik over, hvad du har rådighed til i løbet af en måned. Det kan for eksempel være en god idé at lægge et budget over madpenge, så du ved, hvor meget du må handle for i løbet af måneden. Det kan være en god idé at handle én gang ugentligt, da det skaber et godt overblik over, hvad du bruger og mindsker muligheden for impulskøb.

2.      Få et studiejob

Selvom der skal bruges mange timer på studiet, er der sommetider tid til et studiejob ved siden af. Det kan være et job på alt fra 5 til 20 timer i ugen. Det er op til dig at vurdere, hvor meget tid du har til arbejde ved siden af dit studie. Desuden er et studiejob ikke kun positivt økonomisk, fordi du tjener ekstra penge, men også fordi du får mindre tid til at bruge dine penge.

3.      Del huslejen

Hvis du studerer i København eller Århus, kan det være svært at finde penge til huslejen. Derfor er det en god idé at bo sammen med en eller flere. På den måde kan i deles om huslejen sammen og derved spare penge.